logo
 • HOME
 • PAERLEN & ZWIJNEN
 • WERK
 • OVER MIJ
 • CONTACT
 • Mijn werk

  Ik werk in opdracht, maak vrij werk en geef les.
  Het liefst werk ik met messing, zilver en allerlei parels, een enkele keer met toepassingen van titanium of goud. De samenwerking met een keramist inspireert me tot nieuwe combinaties van materialen en zo tot nieuwe vormen van sieraden.

  Fibula

  Het is de voorloper van onze gesp, ons bekend geworden door de oude Romeinen die hiermee hun toga vastspelden.

  Monica maakt “fibulae” in verschillende maten in verschillend materiaal; messing, zilver - of een ander materiaal. Zij maakt deze uiteraard ook in opdracht voor verschillende prijzen.

  Zilveren halssieraad

  Met goud en parels. Naar eigen (vrij) ontwerp.

  Zilveren oorsieraad met goud en parels

  Zilveren oorsieraden bestaande uit een krul die om het oor geklemd wordt en een bijpassende oorsteker. De krul wordt voor ieder oor passend op maat gemaakt.

  “Dordtse Schapenkop”

  - zilver en keramiek – uit te voeren als hanger of broche.

  Het aloude verhaal over de Dordtse schapenkoppen leest u hieronder.

  Over de schapenkop

  Waarom de Dordtenaren “Schapenkoppen” genoemd worden ……
  In de Middeleeuwen waren de inwoners van de stad Dordrecht verplicht belasting te betalen over o.a. vlees dat van buiten de stad werd ingevoerd. Een vader en zijn zoon bedachten daarom een plan hoe zij een schaap de stad binnen zouden kunnen smokkelen. Ze namen een levend schaap en trokken het de kleren van een oud vrouwtje aan, zetten het een muts op en lieten het op zijn achterpoten tussen hen in lopen. Ze wachtten tot het bijna avond was en passeerden toen zo, in de schemering, de stadspoort.

  De belastinggaarder had niets in de gaten en raadde hen zelfs aan dat strompelende oude moedertje maar snel in haar bed te leggen. Daarop antwoordde dat “oude moedertje”: “Bèèh, bèèh, bèèèèh”

  -Foto gevelsteen ooi en ram Dordtse Schapenkoppen zijn ook verkrijgbaar als gevelsteen – vorstbestendig keramiek – informeer hiervoor naar Margreet Huisman